Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

K. Žemaičio metimai išvedė „Wolves“ į LKL pusfinalį

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nusileido ketvirtfinalių uždanga – kovoje dėl vietos tarp keturių geriausių komandų santykius išsiaiškino Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Sostinės ekipa namie 91:80 (26:16, 14:15, 24:26, 27:23) nugalėjo uostamiesčio atstovus ir serijoje triumfavo 2:1.

Serijoje iki dviejų pergalių komandos buvo pasidalinusios po pergalę – „Wolves Twinsbet“ namuose laimėjo 91:84, „Neptūnas“ savo arenoje buvo atsirevanšavę su kaupu (95:76).

Komandos rungtynes pradėjo besikeisdamos metimais, o pirmasis stabtelėjo „Neptūnas“. Šeimininkai po Arturo Žagaro ir Rasheedo Sulaimono tritaškių susikrovė dviženklę persvarą bei iššaukė varžovų minutės pertraukėlę – 20:10. Klaipėdos ekipos puolimą kiek išjudino Ignas Sargiūnas, bet Vilniaus klubas kėlinį vis tiek uždarė tvirta persvara – 26:16.

Antrasis ketvirtis klostėsi nerezultatyviai, o jam įpusėjus „vilkai“ persvarą tvirtino Kristupo Žemaičio dvitaškiu – 33:20. Tritaškiais apsikeitė Jeffery Tayloras ir Deividas Gailius – 40:29. Ketvirtį išradingu metimu uždarė I.Sargiūnas – 31:40.

Po ilgosios pertraukos „Neptūnui“ pavyko aptirpdyti varžovų persvarą ir po D. Gailiaus baudų metimų priartėjo iki 47:52. Savo spurtu į tai atsakė ir „vilkai“, Eigirdo Žukausko tritaškiu susigrąžindami dviženklę persvarą – 58:47. Svečius dar kartą kiek priartino I. Sargiūno baudų metimai – 57:64.

Ąžuolas Tubelis paliko varžovams tik dviejų taškų pranašumą – 62:64. Tai užkūrė „Wolves Twinsbet“ dar vienam spurtui, po K. Žemaičio tolimo metimo atitrūkus net 81:65. Patogią situaciją susikūrę „vilkai“ priekyje išsilaikė iki finalinės sirenos.

Nugalėtojų gretose ryškiausiomis spalvomis sužibo K. Žemaitis – 25 minutės, 26 taškai (4/6 dvitaškių, 6/6 tritaškių), 6 atkovoti, perimtas ir prarastas kamuolys, 2 rezultatyvūs perdavimai, 2 pražangos bei 33 naudingumo balai.

Jo atsvara Klaipėdos klube tapo I. Sargiūnas, per 32 minutes surinkęs 27 taškus (8/12 dvitaškių, 3/7 tritaškių, 2/2 baudų metimų), 5 atkovotus, perimtą ir 2 prarastus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus, 4 pražangas ir 25 naudingumo balus.

Abi komandos lemtingą mačą pasitiko su netektimis – trauma užbaigė Garrisono Brookso sezoną, svečiai neturėjo praėjusiame serijos mače petį susižeidusio Žygimanto Janavičiaus.

Klaipėdiečiai tik atkrintamosiose pirmą kartą įveikė „vilkus“, iš viso šį sezoną laimėję tik vieną iš šešių susidūrimų. Reguliariajame sezone „Neptūnas“ pralaimėjo visus tris tarpusavio susitikimus, nors skirtumą nuolat mažino (66:98, 73:92 ir 85:86).

Antrą sezoną gyvuojantys „Wolves Twinsbet“ pirmą kartą pasiekė pusfinalį vietiniame fronte. Anksčiau „Betsafe-LKL“ ir Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) jie nuolat krisdavo ketvirtfinaliuose.

Pusfinalyje „Wolves Twinsbet“ laukia sostinės derbis prieš Vilniaus „Rytą“.